#мивартідовіри
#даруєможиття

Діагностика

Проведення загальноклінічних і діагностичних досліджень. Ультразвуковий пренатальний скринінг при вагітності.

Вагітність

Комплексне обстеження перед планованою вагітністю і спостереження протягом всього терміну вагітності.

Пологи

Застосування сучасних медичних технологій під час пологів.

Здоров'я дитини

Сучасні підходи до профілактики плода, діагностики вроджених захворювань, лікування загрозливих станів плода в утробі матері.

Здоров'я жінки

Ендоскопічна гінекологія. Прогресивний напрямок в лікуванні гінекологічних захворювань.

Підготовка до пологів

Проходження курсів - подарує Вам легкі пологи, успішне грудне вигодовування і щасливе материнство.

Зробимо все
щоб Ви зберегли найкращі
спогади про нас!

Тромбофлебіт під час вагітності – ми вміємо справлятися

Тромбофлебіт під час вагітності – ми вміємо справлятися

Вагітність – один з найпрекрасніших періодів життя кожної жінки. Та одночасно, це період великого навантаження на жіночий організм. І, якщо, у жінки є хронічні захворювання, з розвитком вагітності можуть виникати ускладнення, які в цілій низці випадків можуть стати небезпечними як для мами, так і для малюка.

У своїй щоденній роботі ми зустрічаємо такі ситуації. В цій публікації ми хочемо розказати про свій досвід.

До нас звернулась пацієнтка 41 року з доношеною вагітністю. Попередні пологи у жінки були проведені шляхом операції кесаревого розтину. Дана вагітність перебігала щасливо і з малюком було все добре. Але при обстеженні ми виявили досить серйозну медичну ситуацію самої жінки.

Як виявилось, вже понад 10 років пацієнтка страждала гіпертонічною хворобою і мала постійно підвищений артеріальний тиск. Ті медикаменти, які вона приймала для нормалізації тиску, не завжди були ефективні.

Окрім того, ми діагностували у жінки комплекс ендокринних змін: цукровий діабет, ожиріння, зниження активності щитоподібної залози.

А також, ми виявили у неї підгострий неоклюзивний тромбофлебіт великої підшкірної вени правої ноги. Цей тромбофлебіт мав цілком конкретну серйозну небезпеку, оскільки у враженій вені знаходився досить великий тромб. Масштаб тромбозу був настільки виражений, що на 2/3 був перекритий просвіт судини та у пацієнтки сформувався коллатеральний (паралельний) кровотік. Сам факт наявності такої масивної тромботичної маси в кровотоці жінки, безумовно, певною мірою нас налякав, але ще одним фактом, який мав величезне значення для нас, став стан тромбу. Однією своєю стороною він був щільно прикріплений до стінки вени, а іншою стороною вільно коливався в судині за током крові (так званий флотуючий тромб). Ми розуміли, що в будь-який момент цей тромб повністю або його частина можуть відірватися і з током крові потрапити в судини легень та призвести до такого смертельно небезпечного ускладнення, як ТЕЛА (тромбоемболія легеневої артерії).

Масивна ТЕЛА - це смертельне ускладнення! Тож ви розумієте, що ситуація, з якою ми стикнулися, була більше аніж серйозна. Всі наявні у пацієнтки хвороби, кожне по собі є дуже серйозними і вимагають від медичного персоналу чітких дій з лікування та профілактики ускладнень. А таке складне поєднання цілої низки небезпечних патологій, свідчило про те, що ризики небезпеки у цієї жінки вкрай-вкрай небезпечні.

Ми не могли гаяти час, оскільки мали пацієнтку із доношеною вагітністю і пологи могли розпочатися будь-якої миті. Тож ми терміново сформували мультидисциплінарний Консиліум, до якого залучили судинних хірургів, терапевтів, ендокринологів, окуліста та невролога. Величезну допомогу нам надали співробітники кафедри акушерства, гінекології та медицини плода НУОЗ України імені П.Л.Шупика.

Ми розробили індивідуальний маршрут нашої пацієнтки, де врахували всі наявні у неї захворювання та ступінь їх небезпеки. Ми нормалізували жінці артеріальний тиск, рівень цукру та скоригували роботу щитоподібної залози.

Для зменшення чинних ризиків для жінки та її дитини нам було важливо встигнути ліквідувати небезпеку флотуючого тромбу до початку пологів, до того часу коли нам буде треба провести кесарів розтин.

Тож ми організували нашій пацієнтці оперативне лікування тромбофлебіту судинними хірургами. Наші колеги видалили патологічно змінену вену.

І після того ми безпечно змогли провести кесарів розтин та щиро привітати родину із народженням здорового малюка та маму, яка щасливо оминула небезпеку важких хвороб.

Будьте здорові та гарних вам пологів.

Ми безпечні для вас та ваших дітей!

Ми варті довіри!

17 лютого 2022    
Телефон гарячої лініі
+38 (044) 432 59 94
Запис на екскурсію пологовим
+38 (068) 220 72 22
Запис до Жіночої консультації
+38 (097) 446 29 88
×